Kruche ciasteczka cynamonowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    40 dag
  • masło

    30 dag
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    12 dag
  • cynamon

    4 łyżki
  • mleko

    100 ml
  • cukier

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i jajem. Następnie dodać przesianą mąkę i cynamon. Wyrobić gładkie ciasto. Odłożyć do lodówki na minimum 30 minut. Odrywać ciasto po kawałku i rozwałkowywać na grubość około 0,5cm. Wyciąć foremką ciasteczka i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem z rozpuszczonym cukrem, zyskają błyszczący, rumiany wygląd.
Piec 15 minut w temperaturze 180stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidzia 07.03.2014 19:59
Coś na ząb.
mufinka79 07.03.2014 19:40
bardzo lubię takie ciasteczka, pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat