Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka cynamonowe

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 40 dag
masło 30 dag
jajko 1 szt
cukier 12 dag
cynamon 4 łyżki
mleko 100 ml
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka cynamonowe

Masło utrzeć z cukrem i jajem. Następnie dodać przesianą mąkę i cynamon. Wyrobić gładkie ciasto. Odłożyć do lodówki na minimum 30 minut. Odrywać ciasto po kawałku i rozwałkowywać na grubość około 0,5cm. Wyciąć foremką ciasteczka i ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem z rozpuszczonym cukrem, zyskają błyszczący, rumiany wygląd.
Piec 15 minut w temperaturze 180stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 07.03.2014 19:59
Coś na ząb.
mufinka79 07.03.2014 19:40
bardzo lubię takie ciasteczka, pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak