Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2 kostki
jajko 5 szt
cukier 2 szkl
amoniak 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka

Do przesianej mąki pszennej dodajemy posiekana margarynę, wbijamy jajka, cukier i cukier waniliowy, amoniak rozpuszczony w trochę wody oraz proszek do pieczenia. Składniki wyrabiamy na jednolitą masę. Po wyrobieniu ciasto przekładamy na stolnicę, dzielimy na części i rozwałkowujemy . Wykrawamy ciastka, które układamy na blasze i pieczemy po kilka minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 22.05.2015 19:13
Przepyszne ciasteczka.
Zdzisław 22.05.2015 17:47
takie słodkości bardzo lubię
Aannkaa82 22.05.2015 15:25
Fajne amoniaczki do chrupania.
jasiek 22.05.2015 14:07
takie słodziutkie
Franciszek 22.05.2015 13:56
Super ciastka
irenka 22.05.2015 13:09
przepyszne słodkości
Futka 22.05.2015 12:49
Pyszne ciasteczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak