Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka
Dosypać mąki i zagnieść dość miękkie lecz nieklejące się do rąk ciasto (jeśli się klei podsyp więcej mąki).
Zawinąć ciasto w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Wyjąć, odrywać kawałki, ocieplać zagniatając parę razy ciepłymi rękami.
Wałkować na lekko oprószonej mąką stolnicy na grubość około 1/2 cm.
Wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach i układać bezpośrednio na blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 180′C do złotego koloru.(w zależności od wielkości od 10 do 20 minut).
Cukier puder wsypać do miseczki i wkładaj do niego jedno po drugim jeszcze ciepłe ciasteczka tak aby cukier dokładnie je obtoczył z każdej strony (jeśli lubisz więcej cukru pudru na ciasteczkach możesz czynność po 5 minutach powtórzyć).