Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka
2. Na czysty blat sitkiem wszystko przesiać, aby powstała górka.
3. Następnie robimy dziurkę na środku.
4. Do środka wbić jaja, śmietanę i wymieszać łyżką, ( najlepiej tak mieszać, aby nie dostała się mąka ).
5. Zetrzeć na średnich oczkach margarynę dookoła dziurki.
6. Następnie wszystko dobrze rozgnieść, jeśli ciasto się przykleja do rąk, dodać mąki, jeśli ciasto się rozwala dodać śmietany ( dziękuję tu za poradę doradców).
7. Jeśli wszystko jest dobrze rozgniecione wkładamy w folie, wstawiamy na 1 godzinę lub na 2 do lodówki lub do zamrażarki.
8. Wziąć kawałek i rozwałkować ok 4 mm i foremkami kształtować ciasteczka.
9. Na blachę położyć papier do pieczenia i układać ciasteczka.
10. Posmarować pędzelkiem każde ciasteczko białkiem i posypać cukrem, kakaem, migdałami.
11. Do rozgrzanego piekarnika w 180 stopniach włożyć ciasteczka na około 8-10 min, aż ciasteczka się zarumienią.
SMACZNEGO!!!!