Kruche ciasteczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • żółtka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 op
  • cukier puder

    3 łyżki
  • margaryna Kasia

    2/3 kostki
  • smietana 18%

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto, jak na makaron. Ciasto rozwałkować i dowolnymi foremkami wykrawać ciasteczka. Można posmarować białkiem i posypać cukrem, posiekanymi orzechami lub kolorowymi cukiereczkami. Piec na złoty kolor w temp. 160 -165 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 25.07.2012 19:43
przełożyłam marmoalda pychota
Marko 27.06.2012 18:23
super
Marko 27.06.2012 18:23
super
motyl 25.06.2012 09:59
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat