Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki ze śliwkami i gruszką
Całość siekamy z margaryną po czym dodajemy żółtka i śmietanę.
Zagniatamy na gładkie ciasto.
Wkładamy na 10 minut do zamrażarki.
Wysmarowane tłuszczem foremki wykładamy cienką warstwą ciasta.
Śliwki kroimy w plastry o grubości ok. 2 cm a gruszkę ok 0,5 cm.
W foremkach wyłożonych ciastem układamy na przemian śliwki i gruszki.
Resztę ciasta rozwałkowujemy i wycinamy z nich koła o średnicy babeczek.
Na środku wykrawamy listki które odkładamy do upieczenia.
Pozostałym ciastem przykrywamy babeczki.
Całość pieczemy około 40 minut w 180 stopniach (listki krócej, do zrumienienia).
Na upieczonych babeczkach w miejscu po wyciętych listkach układamy gotowe ciasteczka.
Smacznego :)