Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z masą malinowa i galaretką
foremki metalowe dokładnie nasmarować margaryną .ciasto rozwałkować i foremką wycinać , palcami docisnąć ciasto w foremce następnie na każdą foremkę położyć kawałek folii aluminiowej i na folie nasypać ryż by ciasto się nie podnosiło.piec w temperaturze 160 c około 15 minut na lekko złoty kolor.
po tym czasie wyjąć babeczki zdjąć Folię aluminiową z ryżem i zostawić do wystygnięcia gdy wystygną wyjąć z formy .
II Robimy krem.
zagotowujemy 1 1/2 szklanki mleka , do 1/2 szklanki mleka wsypujemy budyń malinowy i łyżkę mąki i mieszamy .Na gotujące sie mleko wylewamy budyń i mieszamy by nie powstały grudki .Następnie budyń studzimy.
rozpuszczamy galaretkę w 2 szklankach wody zostawiamy do stężenia.
miksujemy margarynę z cukrem no puszystą masę dodajemy budyń i sok malinowy miksujemy. Kremem napełniamy wystudzone babeczki na kremie robimy esy floresy z rozpuszczonej czekolady zastygłą galaretka kroimy na kwadraty i okładamy na wierzch babeczek
smacznego.