Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
masło kostka
cukier 0,5 szkl
budyń waniliowy 1
mleko 0,5 l
maliny świeże
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z malinami

Kroki postępowania

1
Zagniatamy ciasto kruche gotowe ciasto wrzucamy na pół godz. do lodówki. Budyń robimy wg. przepisu na opakowaniu, ale zalecam dodać troszkę więcej cukru. Gotowy budyń wsadzamy do lodówki aby zastygł.
Krok 1 - Kruche babeczki z malinami foto
2
Wyjmujemy ciasto z lodówki i robimy małe kulki, następnie je rozgniatamy i wykładamy do foremek(ja użyłem papierków do mufinek - też świetnie się nadają). Spód nakłuwamy widelcem.
Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni i wkładamy na ok 15-20 min foremki z ciastem. Jak ciasto się zarumieni wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 2 - Kruche babeczki z malinami foto
3
Jak ciasto wystygnie, wyciągamy z lodówki budyń i rozprowadzamy na ciasto(ja użyłem wyciskacza kremu.
Krok 3 - Kruche babeczki z malinami foto
4
Następnie na budyń układamy maliny, listek mięty do dekoracji i posypujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - Kruche babeczki z malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lee-aa 24.06.2013 22:14
Piękne i pyszne:)
Andrzej8 08.06.2013 22:13
piękne babeczki
misia53 07.06.2013 16:52
bardzo apetycznie wyglądają
Janina 07.06.2013 16:47
fajne babeczki ;)
gosia56 07.06.2013 14:22
super takie babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak