Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem waniliowym, konfiturą i solonymi orzechami arachidowymi
Na spód kruchych "korpusów" wykładamy 1/2x łyżeczki konfitury, a na nią dodaj łyżeczkę kremu waniliowego dekorujemy orzechem:)
korpusy od kruchych babeczek | 1 opakowanie |
konfitura malinowa | 5 łyżek |
żółtko jajek | 4 sztuki |
mleko | 300 ml |
masło | 2 łyżki |
cukier | 40 g |
aromat waniliowy | do smaku |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
sól | szczypta |
orzechy arachidowe | 24s sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: