Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z kremem i orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kruche babeczki 24 szt
mleko 1 szklanka
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1
aromat waniliowy
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z kremem i orzechami

Kroki postępowania

1
Orzechy łupiemy, kroimy drobniutko. z 1 szklanki mleka gotujemy budyń, studzimy. Do miski wkładamy masło i ucieramy na puszyste, kiedy jest już utarte dodajemy budyń wraz z aromatem.
Krok 1 - Kruche babeczki z kremem i orzechami foto
2
Za pomocą szprychy wypełniamy babeczki, całość posypujemy orzechami.
Krok 2 - Kruche babeczki z kremem i orzechami foto
3
Wkładamy do lodówki na około 3 godziny aby masa dokładnie stężała.
Krok 3 - Kruche babeczki z kremem i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.02.2014 11:45
smaczny i szybki deser
kamyk 02.03.2013 21:36
wyglądają przepysznie
Dorian 17.10.2012 19:04
super
chelsi 01.10.2012 21:25
wyglądają słoooodko!
chelsi 01.10.2012 21:25
wyglądają słoooodko!
chelsi 01.10.2012 21:25
wyglądają słoooodko!
Kasnaj 28.08.2012 16:32
szybkie babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak