Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z gruszką i orzechem włoskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche

masło 80 gram
mąka pszenna 1 szklanka
ocet 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
cukier puder 1 łyżka

nadzienie

gruszki 2 szuki
orzechy włoskie 1/2 szklanki
miód płynny 2 łyżki

oraz

cukier puder do oprószenia babeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z gruszką i orzechem włoskim

1.

Mąkę posiekać z masłem i cukrem pudrem, jajka wbić do miseczki dolać ocet ,lekko roztrzepać ,dodać do ciasta.
Zagnieść ciasto.
Schłodzić 20 minut.

2.

NADZIENIE :

Gruszki obrać i pokroić w kostkę ,orzechy posiekać .
Na patelni rozpuścić miód dodać orzechy i gruszkę ,dusić około 5 minut, na koniec wsypać cynamon.

3.

Ciasto cienko rozwałkować ,wylepiać foremki , nakładać farsz, górę ozdobić paskami ciasta.
Piec 20 minut w 175 stopniach.
Po upieczeniu ostudzić i oprószyć obficie cukrem pudrem.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 06.07.2017 11:08
Fajne i świetnie udekorowane, a orzechy powodują chrupanie, super.
Malinka 03.04.2017 09:49
Super babeczki!
Ola1984 02.04.2017 10:07
Bardzo apetyczne babeczki :)
ben-ka 02.04.2017 10:00
Chętnie bym spróbowała.
Justi2401 02.04.2017 09:23
Pięknie wyglądają, jak z cukierni :)
Babeczka35 02.04.2017 08:38
Pyszne babeczki.
Stenka 02.04.2017 08:06
smaczne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak