Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z dżemem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
cukier 3 łyżki
mąka 250 g
żółtko jajek 1 szt.
dżem truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z dżemem

Składniki na ciasto mieszamy, margarynę siekamy nożem, zgniatamy. Wszystko dokładnie wyrabiamy w celu uzyskania jednolitej konsystencji. Wkładamy do lodówki na 30 min. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 1 cm. Wykrawywać szklanką koła i wykleiać nimi metalowe foremki na babeczki. Piec w 180 st. ok 15 minut. Z podanej porcji wyjdzie ok 20 babeczek. Na gotowe kruche babeczki wykładamy po łyżeczce ulubionego dżemu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 01.12.2013 09:40
bardzo fajne
aisza1 27.03.2013 11:22
bardzo apetycznie wyglądają
tomek18 27.03.2013 09:48
pyszne babeczki
msmors 26.03.2013 20:12
wyśmienite
Milena87 26.03.2013 19:52
świetne są te babeczki
kokoszka
kokoszka 26.03.2013 19:06
chętnie by zjadła taka babeczke
V_kuchareczka 26.03.2013 17:37
wyglądają bardzo smakowicie
Pietruszka 26.03.2013 17:37
wyglądają smacznie
Marta1986 26.03.2013 17:24
Bardzo smaczne
Janina 26.03.2013 17:21
Bardzo smakowite
Monika58 26.03.2013 17:14
apetycznie się prezentują
Megg 26.03.2013 16:49
cudne, wiosenne babeczki :)
manaika 26.03.2013 16:41
proste rozwiązanie
Monika-twin 26.03.2013 16:40
Ładnie wyglądają
reniatka 26.03.2013 16:40
bardzo fajne musze kiedys zrobic takie
Aleksandra/Olcia 26.03.2013 16:35
łatwe i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak