Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki kajmakowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 350 g
cukier 50 g
masło 200 g
żółtko jajek 2 szt
śmietana kwaśna 1 łyżka

Nadzienie

masa kajmakowa 1 puszka
powidła 1 słoik
migdały do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki kajmakowe

Z mąki, cukru pudru, żółtek i śmietany wyrabiamy szybko ciasto i wkładamy na godzinę do lodówki.

Po tym czasie cienko rozwałkowujemy i wycinamy koła, którymi wyklejamy posmarowane masłem foremki lub specjalną formę do babeczek. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy w 180 stopniach do zarumienienia. Studzimy.

Do każdej babeczki dajemy na spód ok łyżeczki powideł lub innego kwaśnego dżemu i uzupełniamy masą kajmakową.

Wierzch dekorujemy obranymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.03.2017 14:33
fajne babeczki
KORAL 17.03.2017 14:08
fajne babeczki :)
mirosława4 17.03.2017 11:43
bardzo dobre
Franciszek 17.03.2017 00:39
pyszne babeczki
halina17 16.03.2017 21:43
Ładnie babeczki wyglądają.
Renata9 16.03.2017 21:30
Pyszne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak