Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
na 20 babeczek
-
mąka pszenna
20 dkg -
margaryna
12 dkg -
cukier puder
3 łyżki -
śmietana 12%
1 łyżka -
żółtko jajek
1 szt
krem
-
orzechy włoskie
10 dkg -
mleko 2%
100 ml -
masło
10 dkg -
cukier
8 dkg
dodatkowo
-
wiśnie w syropie
-
orzechy włoskie
Przepis i sposób przygotowania Kruche babeczki
Mleko i cukier zagotować, dodać zmielone orzechy, smażyć kilka minut. Wystudzić. Masło utrzeć na puch i dodać zimne orzechy.
Wiśnie osączyć z syropu. Część babeczek wypełnić wiśniami, a część orzechami. Nałożyć masę.
Babeczki udekorować wiśniami i orzechami. Schłodzić przed podaniem. Smacznego :)
Komentarze (3)