Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

na 20 babeczek

mąka pszenna 20 dkg
margaryna 12 dkg
cukier puder 3 łyżki
śmietana 12% 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt

krem

orzechy włoskie 10 dkg
mleko 2% 100 ml
masło 10 dkg
cukier 8 dkg

dodatkowo

wiśnie w syropie
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki

Z podanych składników zagnieść ciasto i wykleić nim foremki na babeczki. Piec na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (ok. 15-20 minut).
Mleko i cukier zagotować, dodać zmielone orzechy, smażyć kilka minut. Wystudzić. Masło utrzeć na puch i dodać zimne orzechy.
Wiśnie osączyć z syropu. Część babeczek wypełnić wiśniami, a część orzechami. Nałożyć masę.
Babeczki udekorować wiśniami i orzechami. Schłodzić przed podaniem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 22.03.2015 20:07
fajna przystawka
wyattearp 22.03.2015 20:06
pysznie wygląda
marenka 22.03.2015 19:30
Mniam...pychotka:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak