Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dkg
masło 1 kostka
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 3 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
śmietana 30% 500 ml
cukier puder 2 łyżki
barwnik spożywczy czerwony

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki

Kroki postępowania

1
Mąkę i masło siekamy nożem, dodajemy żółtka, cukier puder i waniliowy zagniatamy szybko ciasto, gdyby kleiło się do rak to podsypać troszkę mąki. wkładamy do lodówki na ok 1 godz
Krok 1 - Kruche babeczki foto
2
Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto i wypełniaj foremki. Pieczemy w temp 180 stopniach ok 15 minut.
Krok 2 - Kruche babeczki foto
3
Śmietankę ubijamy z łyżką cukru pudru i dzielimy na dwie części. Do jednej dodaj szczyptę barwnika różowego
Krok 3 - Kruche babeczki foto
4
Napełniamy szprycę białą masą i wyciskamy na połówce babeczki, a resztę uzupełniamy różową masą. Dekorujemy owocami kolorowymi groszkami.
Krok 4 - Kruche babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak