Kruche babeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dkg
  • masło

    1 kostka
  • cukier puder

    3 łyżki
  • żółtko jajek

    3 szt
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    500 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • barwnik spożywczy czerwony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kruche babeczki foto
Mąkę i masło siekamy nożem, dodajemy żółtka, cukier puder i waniliowy zagniatamy szybko ciasto, gdyby kleiło się do rak to podsypać troszkę mąki. wkładamy do lodówki na ok 1 godz
Krok 2 - Kruche babeczki foto
Po wyjęciu z lodówki rozwałkuj ciasto i wypełniaj foremki. Pieczemy w temp 180 stopniach ok 15 minut.
Krok 3 - Kruche babeczki foto
Śmietankę ubijamy z łyżką cukru pudru i dzielimy na dwie części. Do jednej dodaj szczyptę barwnika różowego
Krok 4 - Kruche babeczki foto
Napełniamy szprycę białą masą i wyciskamy na połówce babeczki, a resztę uzupełniamy różową masą. Dekorujemy owocami kolorowymi groszkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat