Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 0,50 kg
cukier puder 15 dkg
żółtko jajek 3-4 szt
masło lub margaryna 20 dkf
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki

Porada

Upieczone babeczki można napełniać różnymi masami;)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać cukier puder, proszek do pieczenia, zetrzeć na tarce lub posiekać nożem tłuszcz, na końcu dać żółtka. Wszystko razem zagnieść, zrobić ciasto, rozwałkować n a grubość 2-3 mm, wykrawać babeczki foremkami. Nakładać ciasto do foremek, dokładnie docisnąć palcami aby dolegało dokładnie, układać na blaszki i upiec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.08.2014 15:14
Dobre wypełnienie i deserek gotowy :)))
Bernadeta1 13.07.2014 16:29
Super, mieć takie babeczki w domu. Goście w drodze i zawsze można czymś wypełnić
Dorian 05.07.2014 11:12
Dobre są takie domowe korpusy
Margo1 03.07.2014 08:47
ładne ci wyszły , lubę takie
gosia1988 26.06.2014 21:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak