Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 40 dkg
margaryna 1 kostka
cukier puder 15 dkg
żółtko jajek 2 szt
śmietana 12% 1 łyżka
masa
śmietana 30% 200 ml
czekolada deserowa 1 tabliczka
fix do śmietany 1 szt
cukier puder 2 łyżki
konfitura wiśniowa
orzechy włoskie

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki

Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na pól godziny do zamrażarki. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Rozwałkowane ciasto przenieść na posmarowane masłem foremki, usunąć okrawki i dokładnie wylepić foremki ciastem.
Piec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Czekoladę rozpuścić na parze i wystudzić. Śmietanę ubić, gdy zacznie gęstnieć dodać fix i cukier i ubić na sztywno. Zmiksować z wystudzoną czekoladą. Szprycą nałożyć na babeczki. Udekorować wiśniami z konfitury.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 03.04.2014 23:44
super babeczki
czarrna 07.03.2014 20:35
Proszę się częstować :) Robiłam je z młodszą siostrą, super zabawa :)
adelajda 07.03.2014 20:05
chętnie zjem jedną
gosia1988 07.03.2014 19:43
smakowicie wyglądają
Lidzia 07.03.2014 19:41
No... piękne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak