Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyzeczki
cukier 1/4 szklanki
margaryna 2/5 kostki
dżem jabłkowy do środka
budyń do smaku
olej do foremek

Przepis i sposób przygotowania na: kruche babeczki

Kroki postępowania

1
Mąkę wysypujemy na stoplnicę, wbijamy jajko. Dodajemy margarynę- siekamy nożem. Dodajemy cukier, proszek do pieczenia, mieszamy Zagniatamy . Dodajemy smietanę.Wszystko dokładnie wyrabiamy w celu uzyskania jednolitej konsystencji. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę. dzielimy na mniejsze kawałki i wykładamy nimi wysmarowane olejem foremki, ciasto rozkładamy na całej foremce. Pieczemy w temp 180 stopni, do momentu aż będą ładnie zarumienione.
Krok 1 - kruche babeczki foto
2
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/265672/domowy-budyn.html - według tego przepisu robimy budyń. Nastepnie nakładamy go do narzędzia do wyciskania masy.
Krok 2 - kruche babeczki foto
3
Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek, następnie wykładamy na nie dzem, i zdobimy budyniem.
Krok 3 - kruche babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 27.06.2013 17:38
lubię takie
Botwinka 17.06.2013 14:13
Do kawki w sam raz.
monisia1977 16.01.2013 13:23
dobre
TEtalicha 15.01.2013 21:29
ja swoje odświeżyłam:)
gosia56 15.01.2013 21:29
akurat chciałam dzisiaj upiec ale gdzies zapodziałam foremki .super
Magda24 15.01.2013 21:24
pięknie upieczone
Magda24 15.01.2013 21:24
pięknie upieczone
babajaga1969 15.01.2013 21:10
pyszne, lubię takie
Ewelina47 15.01.2013 21:02
lubię jeść ale starsznie nie lubię robić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak