Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucha tarta ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 400 g
szynka dowolna 100 g
ciasto kruche 1 opakowanie
sól, pieprz do smaku
czosnek 2 ząbki
śmietana do zup 100 ml
ser grana padano 2 łyżki
masło 1 łyżka
majonez 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
ketchup 2 łyżki
ser żółty 150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Krucha tarta ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Piekarnik rozgrzać do temp 180 stopni. Szpinak- ja użyłam mrożonego, przełożyć do rondla, podgrzewać aż do całkowitego rozmrożenie. Po tym czasie dodać łyżkę masła, szczyptę soli , pieprzu oraz dwa ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku. Zamieszać. Na końcu dodać ser grana padano. (można pominąć lub zastąpić innym serem). Blaszkę na której będziemy piec, posmarować tłuszczem i wysypać odrobiną bułki tartej. Rozłożyć ciasto. Podpiec 3 minuty .
Krok 1 - Krucha tarta ze szpinakiem foto
2
Następnie wyciągnąć, wyłożyć szpinak , odrobinę sera żółtego i kawałki pokrojonej szynki. Piec 15 minut
Krok 2 - Krucha tarta ze szpinakiem foto
3
Wyciągnąć z piekarnika , posypać pozostałym serem i zapiekać do jego rozpuszczenia ok 2 minuty wystarczą. Podawać z sosem majonezowo-ketchupowym. Smacznego:)
Krok 3 - Krucha tarta ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.05.2013 15:23
bardzo apetyczne zdjęcie, a szpinak uwielbiam
Janina 29.04.2013 12:18
Bardzo smaczne jedzonko
msmors 29.04.2013 11:21
fajny przepis
Poison1988 29.04.2013 10:57
wygląda wyśmienicie :) pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak