Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krucha szarlotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 30 dag
masło 20 dag
margaryna 5 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 5 szt/ugotowanych
jabłka 1 kg
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier puder do posypki
cukier do smaku
tłuszcz do formy
wiórki kokosowe do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Krucha szarlotka

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Z podanych składników przyrządzić kruche ciasto i odstawić w chłodne miejsce.
Krok 1 - Krucha szarlotka foto
2
W międzyczasie obrać jabłka, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć nadmiar soku, przyprawić cukrem do smaku, dodać cynamon i dokładnie wymieszać. Schłodzone ciasto podzielić na dwie części.,rozwałkować na stolnicy, jedną część przenieść do przygotowanej dużej tortownicy.
Krok 2 - Krucha szarlotka foto
3
Podpiec w piekarniku. Na przestudzonym spodzie wyłożyć przygotowane jabłka.
Krok 3 - Krucha szarlotka foto
4
Przykryć drugą częścią ciasta.
Krok 4 - Krucha szarlotka foto
5
Placek włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Krucha szarlotka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 11.01.2016 19:15
Jak widzę szarlotkę to załącza mi się uczucie podobne do uzależnienie, po prostu muszę ją zjeść!;)
Aleksandra/Olcia 11.01.2016 19:14
proste i pyszne ciasto
pestka 11.01.2016 18:24
lubię ciasta z owocami , a szarlotkę najbardziej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak