Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRÓWKOWE SZYSZKI

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krówki cukierki 16 sztuk
mleko 4 łyżki
mleko zagęszczone słodzone 8 łyżek
ryż preparowany 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: KRÓWKOWE SZYSZKI

W niewielkim rondelku rozkruszamy krówki i dodajemy mleko. Stawiamy na malutki ogień i rozpuszczamy. Trzeba bardzo pilnować żeby krówki nam się nie przypaliły,bo trzeba będzie zaczynać od nowa.. Nie wolno zagotować. Dodajemy mleko zagęszczone niesłodzone i zdejmujemy z ognia. Szybko dosypujemy ryż preparowany i mieszamy żeby wszystkie ziarenka były oblepione. Za pomocą dwóch łyżek robimy szyszki albo kuleczki i układamy na pergaminie. Zostawiamy na noc do stwardnienia albo wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 04.01.2016 12:39
przypominają mi dzieciństwo
Aleksandra/Olcia 03.09.2015 12:47
wspomnienie szkoły i sklepiku na przerwie z ogromną kolejką....
Jodaj 05.06.2014 08:30
super szyszki :) dla dzieci i nie tylko :)
Smaczna_B 27.05.2014 17:02
dziękuję za minusa:)
Smaczna_B 14.02.2014 16:59
jak dla mnie trochę za mało krówek w tych szyszkach i formujemy je potem mokrymi rękami, wyjdą ładniejsze
Kajka12 13.02.2014 20:48
Rewelacja!
adelajda 13.02.2014 17:52
smaki dzieciństwa :)
Konczi 13.02.2014 17:38
moje ulubione
Czyki 13.02.2014 17:10
Bardzo pyszne, uwielbiam je:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak