Krówkowe szyszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • amarantus ekspandowany

    100 gram
  • masło

    125 gram
  • kakao

    1 łyżka
  • cukierki krówki

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozpuszczamy krówki z łyżką masła, zdejmujemy z ognia, dodajemy pozostałe masło, mieszamy do momentu aż się rozpuści. Wsypujemy zboże eksponowane, całość dokładnie mieszamy, łyżką nabieramy porcję masy i formujemy okrągłe kule. Układamy na tacy wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy do zastygnięcia.
bogusia 82
Szyszki zawsze przyrządzałam z ryżu preparowanego, są bardzo smaczne i proste do przygotowania, możemy je przygotować gdy nie mamy zbyt dużo czasu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 09.01.2017 00:29
musza być cudowne
Wiktoria29 08.01.2017 21:00
dawno nie jadłam ,pycha
Olga_SK 08.01.2017 18:22
Wyglądają bardzo smakowicie!
Barbara13 08.01.2017 17:38
Uwielbiam!!A takiej wersji jeszcze nie jadłam
IKrakowianka 08.01.2017 17:35
uwielbiam :)
Iwusia 08.01.2017 17:33
wspaniałe, dzieciństwo mi przypominają :)
VioletoweKucharzenie 08.01.2017 16:39
słodkie małe co nieco:-) na jednej by się nie skończyło :-)
bertpvd 08.01.2017 16:34
wyglądają super !
Renataj 08.01.2017 16:21
Z amarantusem jeszcze nie robiłam - zawsze dodawałam ryż preparowany.
MagdalenaIC 08.01.2017 16:15
Pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat