Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówkowe szyszki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

amarantus ekspandowany 100 gram
masło 125 gram
kakao 1 łyżka
cukierki krówki 200 gram

Porada

Szyszki zawsze przyrządzałam z ryżu preparowanego, są bardzo smaczne i proste do przygotowania, możemy je przygotować gdy nie mamy zbyt dużo czasu.

Przepis i sposób przygotowania na: Krówkowe szyszki

Na patelni rozpuszczamy krówki z łyżką masła, zdejmujemy z ognia, dodajemy pozostałe masło, mieszamy do momentu aż się rozpuści. Wsypujemy zboże eksponowane, całość dokładnie mieszamy, łyżką nabieramy porcję masy i formujemy okrągłe kule. Układamy na tacy wyłożonej papierem do pieczenia i pozostawiamy do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 09.01.2017 00:29
musza być cudowne
Wiktoria29 08.01.2017 21:00
dawno nie jadłam ,pycha
Olga_SK 08.01.2017 18:22
Wyglądają bardzo smakowicie!
Barbara13 08.01.2017 17:38
Uwielbiam!!A takiej wersji jeszcze nie jadłam
IKrakowianka 08.01.2017 17:35
uwielbiam :)
Iwusia 08.01.2017 17:33
wspaniałe, dzieciństwo mi przypominają :)
VioletoweKucharzenie 08.01.2017 16:39
słodkie małe co nieco:-) na jednej by się nie skończyło :-)
bertpvd 08.01.2017 16:34
wyglądają super !
Renataj 08.01.2017 16:21
Z amarantusem jeszcze nie robiłam - zawsze dodawałam ryż preparowany.
MagdalenaIC 08.01.2017 16:15
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak