Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówkowe podniebienie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1,5 kostki
mleko w proszku 0,5 paczki
mleko 3,2% 1 szklanka
cukier kryształ 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
masa krówkowa 1 puszka
herbatniki 4 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Krówkowe podniebienie

Zagotować szklankę mleka z szklanką cukru i opakowaniem cukru waniliowego.
Następnie margarynę utrzeć mikserem i podawać po łyżce ostudzonego powyższego mleka oraz mleka w proszku.Powstanie masa.
Dno blechy wykładamy herbatnikami na to rozsmarowujemy uzyskaną masę. Na to kładziemy kolejna warstwę herbatników, na herbatniki puszkę masy krówkowej i znowu kolejną warstwę herbatników.
Na wierzch możemy zrobić polewę :
Roztapiamy dwie tabliczki mlecznej czekolady z sześcioma łyżkami mleka dodajemy do tego posiekane orzechy i rozprowadzamy na wierzch ciasta.
Smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak