Przepis i sposób przygotowania na: Krówkowe muffinki z kremem.
Wykonanie:
1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo wbijamy po jednym jajku, dodajemy masę krówkową, kakao i budyń w proszku i ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę i z proszkiem do pieczenia i dokładnie ucieramy.
2. Do formy do pieczenia muffinek przekładamy ciasto używając papierowych papilotek i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Upieczone muffinki dokładnie studzimy.
3. Krem: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy masę krówkową i dokładnie ucieramy.
4. Tak przygotowany krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy nim muffinki. Na koniec posypujemy cukrową posypką.
5. Muffinki są gotowe do podania.
6. Smacznego.