Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówkowe kulki z prosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

amarantus ekspandowany 100 gram PROSO
cukierki krówki 300 gram
masło 100 gram
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krówkowe kulki z prosem

Kroki postępowania

1
Cukierki odwijamy z papierków i kroimy na mniejsze części.
Krok 1 - Krówkowe kulki z prosem foto
2
Masło rozpuszczamy
Krok 2 - Krówkowe kulki z prosem foto
3
Do rozpuszczonego dodajemy cukierki oraz śmietanę. Całość podgrzewamy na wolnym ogniu do rozpuszczenia i połączenia składników.
Krok 3 - Krówkowe kulki z prosem foto
4
Gotową, krówkową masę zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy. Następnie dodajemy do niej proso.
Krok 4 - Krówkowe kulki z prosem foto
5
Po dokładnym wymieszaniu z jeszcze ciepłej masy odrywamy kawałki, z których formujemy kulki. Ich wielkość jest dowolna. U mnie miały one średnice około 3 cm.
Gotowe kulki pozostawiamy do zastygnięcia.
Krok 5 - Krówkowe kulki z prosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 03.12.2016 09:10
Świetny pomysł
gusia1000 02.12.2016 23:43
Po prostu pycha.
Wiktoria29 02.12.2016 22:29
super pomysł, jak szyszki tylko z wykorzystaniem amarantusa
halina17 02.12.2016 21:08
Same pyszności
Barbara13 02.12.2016 21:01
Pyszności !!!
Konczi 02.12.2016 18:42
uwielbiam je !
Aleksandra/Olcia 02.12.2016 15:51
mnaim.małe pychotki
Mniam 02.12.2016 14:11
Super smakołyk dla dzieci.
Stenka 02.12.2016 14:08
ciekawa propozycja
pestka 02.12.2016 14:08
deser wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak