Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

krówkowe babeczki

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko
0,5 szklanki
krówki
12 szt
masło
180 g
mąka pszenna
1,5 szklanki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
jajko
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krówkowe babeczki

Krówki pokroić na mniejsze kawałki. Połowę z nich dodać do mleka i podgrzewać mieszając, aż się rozpuszczą. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, ciągle ubijając dodać roztrzepane jajka. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i krówkowe mleko. Delikatnie połączyć łyżką. Nałożyć do muffinkowych foremek wyłożonych papilotkami. Każdą babeczkę posypać odrobiną pozostałych krówek. Piec ok 20 min w temp. 170 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 24.08.2012 23:38
na pewno fajny smak ;)
stokrotka 24.08.2012 22:28
mniam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak