Krówki śmietankowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    400 ml
  • cukier

    1 szklanka
  • masło

    3/4 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Krówki śmietankowe foto
Cukier łączę z cukrem waniliowym.
Krok 2 - Krówki śmietankowe foto
Do śmietanki dodaję cukier połączony z cukrem waniliowym i całość gotuję na niewielkim ogniu.
Krok 3 - Krówki śmietankowe foto
Kiedy cukier się roztopi dodaję masło.
Krok 4 - Krówki śmietankowe foto
Całość gotuję na niewielkim ogniu i stale mieszam.
Krok 5 - Krówki śmietankowe foto
Kiedy masa zacznie gęstnieć wlewam ją do silikonowej formy i umieszczam w lodówce.
Krok 6 - Krówki śmietankowe foto
Zastygniętą masę kroję i zawijam w papierki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat