Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki czekoladowe

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 3 łyżki
masło 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 op
śmietana 30% 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki czekoladowe

Cukier zwykły wymieszać z cukrem wanilinowym i kakaem. Do garnka wlewamy śmietankę i wsypujemy przygotowany cukier, całość mieszamy i gotujemy na małym ogniu, gdy masa krówkowa zacznie gęstnieć dodać masło, mieszamy cały czas by masa się nie przypaliła, gdy będzie zastygać na łyżce, ściągamy ją z palnika i przelewamy do foremeczek, czekamy kilka godzin aż wystygnie i zaschnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Saga123 30.08.2015 13:13
fajny pomysł :)
Ewa Wojtaszko 29.08.2015 23:02
pychotki :)
Renataj 29.08.2015 21:39
Fajny pomysł:)
mirosława4 29.08.2015 20:02
przepyszne takie domowe
Aannkaa82 29.08.2015 19:41
Fajny przepis :)
Mama niejadka 29.08.2015 18:55
Świetny pomysł
Habibi 29.08.2015 18:24
On, jak ja dawno nie robiłam krówek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak