Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówki cappuccino

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kremówka 400 ml
cukier 3/4 szklanki
cappuccino waniliowe łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krówki cappuccino

Do dużego garnka wlewamy kremówkę, wsypujemy cukier, kawę, stawiamy na ogień i mieszamy by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Gdy zacznie bulgotać, przykręcamy ogień i gotujemy masę około 20 minut, ciągle mieszając. Po tym czasie masa powinna zmienić kolor i zrobić się gęstsza (przy mieszaniu odchodzić od brzegów garnka). Chwilkę ją ucieramy i przelewamy do pojemniczka, uprzednio wysmarowanego masłem (to, czy masa jest już gotowa łatwo sprawdzić wylewając kroplę na zimny spodeczek; jeśli zastygnie to znak że masa krówkowa jest gotowa). Zostawiamy do ostygnięcia. Gdy masa stwardnieje, można ją pokroić na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak