Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krówka karmelizowana jabłkowo-cynamonowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krówka
cukier 800 g
cukier brązowy 100 g
mleko skondensowane 1 1/2 puszki
masło 80 g
woda 180 ml
cynamon
imbir
sok jabłkowy 2 łyżki
jabłka 2
masło 15 g
cukier brązowy 2 łyzki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Krówka karmelizowana jabłkowo-cynamonowa

Kroki postępowania

1
Sposób przygotowania jabłek.
Masło topimy w rondelku , dodajemy umyte , pokrojone na małe cząstki jabłka .
Krok 1 - Krówka karmelizowana jabłkowo-cynamonowa foto
2
Dodajemy brązowy cukier , mieszamy .Wsypujemy szczyptę cynamonu .Smażymy jabłka , aż będą szkliste .
Krok 2 - Krówka karmelizowana jabłkowo-cynamonowa foto
3
Jak zrobić masę krówkową.
Masło topimy , dodajemy mleko i cukier oraz wodę , gotujemy , aż masa zgęstnieje .
Krok 3 - Krówka karmelizowana jabłkowo-cynamonowa foto
4
Dodajemy cynamon , mieszamy , zestawiamy z ognia , ostudzić , zmiksować(4 minuty).
Krok 4 - Krówka karmelizowana jabłkowo-cynamonowa foto
5
Dodajemy jabłka , wszystko razem mieszamy .
Krok 5 - Krówka karmelizowana jabłkowo-cynamonowa foto
6
Masę przekładamy do szklanej formy , wstawiamy do lodówki .
Krok 6 - Krówka karmelizowana jabłkowo-cynamonowa foto
7
Smacznego!
Krok 7 - Krówka karmelizowana jabłkowo-cynamonowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 20.11.2013 09:08
wygląda smakowicie
Róża1 22.10.2013 22:03
ale smaczny deserek:-)
izapozdro 21.10.2013 12:00
wygląda apetycznie :)
wirtualnykucharz 20.10.2013 17:55
a cóż to za smakołyk , jeszcze nie jadłem takiej krówki
martyna94 20.10.2013 17:46
Kaloryczny, ale widac, że bardzo smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak