Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królikowy pasztet

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 7 szt
Ziele angielskie całe Prymat 7 szt
marchewki 5 szt
cebula biała 1 szt
pietruszka 1 szt
jajko 2 szt
bułka czerstwa 1 szt
podgardle surowe 30 dag
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królikowy pasztet

Mięso i podgradle gotujemy w osolonej wodzie wraz z warzywami oraz listkiem, zielem . Gdy mięso odchodzi od kości przestajemy gotować. Wszystko studzimy i mielimy razem z namoczoną wcześniej czerstwą bułką. Do gotowej masy dodajemy jajka, sól oraz pieprz. Mieszamy. Blachę do pieczenia smarujemy tłuszczem, obsypujemy najlepiej kaszą manną . Pieczemy w temp. 180 stopni do zrumienienia skórki - około 1 godziny. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 02.04.2017 21:21
Najlepsze są te domowe
Ela15 03.12.2016 16:57
musi być dobry
anulka69 28.11.2016 18:34
lubię pasztety zwłaszcza te domowe
paula191919 09.05.2016 22:53
takiego jeszcze nie jadłąm....
Betka 08.02.2016 23:13
mmm pycha...
IwonaKa 19.01.2016 22:04
bardzo lubię takie domowe pasztety
Aneta41 19.01.2016 11:06
Domowy pasztet to jest to!
adelajda 24.03.2015 11:52
pasztety domowe to ja bardzo lubię
Damiano
Damiano 27.02.2015 08:53
domowy najlepszy
Michał2 16.12.2014 21:03
pyszny pasztecik!
mysza75 16.12.2014 15:40
uwielbiam taki pasztet, pyszności
Anna169Hosz 16.12.2014 11:31
Lubię takie pasztety.
idealme 16.12.2014 11:03
smakowite :)
ben-ka 16.12.2014 10:42
Będę robiła pasztet ale nie z królika.......
AgaS10 16.12.2014 10:15
uwielbiam taki pasztet:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak