Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik z rękawa

5.0
(36)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

królik 1 szt

marynata

sos sojowy 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1-2 łyzeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
Imbir mielony Prymat 1/2 - 1 łyżeczka
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
pepperoni 2-3 szt
sól 1/2-1 łyżeczka
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Królik z rękawa

Kroki postępowania

1
Królika pokroić na części i dokładnie umyć. Składniki marynaty wymieszać. Ilość przypraw zależy od indywidualnych upodobań. Podana ilość przypraw sprawia ze mięso jest dosyć wyraźne w smaku.
Krok 1 - Królik z rękawa foto
2
Każdy kawałek królika natrzeć dokłądnie marynata i układać w rekawie do pieczenia. Odstawić na dwie -trzy godziny do lodówki.
Krok 2 - Królik z rękawa foto
3
Piec około 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 3 - Królik z rękawa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak