Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik z koprem włoskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1,2 kg
koper włoski 2 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
szałwia 12 listków
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
boczek 5 surowy bez kości
wino białe wytrawne 250 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik z koprem włoskim

Kroki postępowania

1
Królika myjemy i kroimy na kawałki, a następnie solimy i posypujemy pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz i rumienimy mięso. Następnie zdejmujemy z patelni
Krok 1 - Królik z koprem włoskim foto
2
Koper, boczek oraz cebulę kroimy w kostkę, a czosnek i listki szałwii drobno siekamy. Wszystko podsmażamy na pozostałym na patelni tłuszczu
Krok 2 - Królik z koprem włoskim foto
3
Ponownie wkładamy mięso, podlewamy winem i całość dusimy na małym ogniu przez 45 minut
Krok 3 - Królik z koprem włoskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarina 23.08.2013 08:36
Musi być pyszny z takim sosem
teresa18 22.08.2013 17:10
ciekawy smak królika
joanna30 22.08.2013 13:09
Jak ja dawno nie jadłam królika a tak przygotowany zapowiada się wspaniale
Adamorek 22.08.2013 12:40
muszę to wypróbować
Janina 22.08.2013 12:31
Zdrowy i pyszny obiadek;)
msmors 22.08.2013 12:17
pyszne mięsko i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak