Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik z fenkułem i rodzynkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 4 kawałki
fenkuł 1 bulwa
cebula biała 1 średnia
rodzynki 1 garść
Sól czosnkowa jodowana Prymat
oliwa

Porada

Zamiast królika możesz użyć dowolnego drobiu. Jeśli lubisz możesz dodać lampkę białego wina.

Przepis i sposób przygotowania na: Królik z fenkułem i rodzynkami

Królika opłucz i osusz. Posyp solą czosnkową.

Cebulę i fenkuła pokrój w piórka. Naczynie żaroodporne yoliwąnkami, włóż połowę cebuli i fenkuła. Ułóż mięso, Przykryj resztą warzyw, posyp rod.

Zakryj naczynie. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.

Wyjmij mięso, przetrzyj sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 15.09.2014 07:38
tak królika jeszcze nie przyrządzałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak