Królik z fenkułem i rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    4 kawałki
  • fenkuł

    1 bulwa
  • cebula biała

    1 średnia
  • rodzynki

    1 garść
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Królika opłucz i osusz. Posyp solą czosnkową.

Cebulę i fenkuła pokrój w piórka. Naczynie żaroodporne yoliwąnkami, włóż połowę cebuli i fenkuła. Ułóż mięso, Przykryj resztą warzyw, posyp rod.

Zakryj naczynie. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około godzinę.

Wyjmij mięso, przetrzyj sos.
lee-aa
Zamiast królika możesz użyć dowolnego drobiu. Jeśli lubisz możesz dodać lampkę białego wina.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 15.09.2014 07:38
tak królika jeszcze nie przyrządzałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat