Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w winie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

nogi z królika 4 szt
cebula 2 szt

marynata

białe wino 2 szkl
ziele angielskie 4 szt
Owoc jałowca cały Prymat 4 szt
Liść lubczyku suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w winie

z podanych składników przygotować marynatę.W marynacie ułozyć mięso i przykryte odstawić na całą noc do lodówki
Na drugi dzień mięso przełozyć do naczynia żaroodpornego .Dodać pokrojoną w krążki cebulę ,zalać marynatą.Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika na ok 1 godz w temp 180st.Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze aż się mięso zrumieni
Podawać z ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 22.05.2015 11:52
apetyczny królik
Margo1 19.01.2015 10:38
Pyszny obiad
marcia7 14.01.2015 15:59
pyszny króliczek
idealme 14.01.2015 15:26
ciekawy przepis
pestka 14.01.2015 15:10
chętnie zjadłabym taki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak