Królik w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • nogi z królika

    4 szt
  • cebula

    2 szt

marynata

  • białe wino

    2 szkl
  • ziele angielskie

    4 szt
  • owoc jałowca

    4 szt
  • Liść lubczyku suszony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

z podanych składników przygotować marynatę.W marynacie ułozyć mięso i przykryte odstawić na całą noc do lodówki
Na drugi dzień mięso przełozyć do naczynia żaroodpornego .Dodać pokrojoną w krążki cebulę ,zalać marynatą.Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do gorącego piekarnika na ok 1 godz w temp 180st.Po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze aż się mięso zrumieni
Podawać z ziemniaczkami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 22.05.2015 11:52
apetyczny królik
Margo1 19.01.2015 10:38
Pyszny obiad
marcia7 14.01.2015 15:59
pyszny króliczek
idealme 14.01.2015 15:26
ciekawy przepis
pestka 14.01.2015 15:10
chętnie zjadłabym taki obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat