Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w sosie koperkowym.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik o.k 1,5 kg
marchew 3 średnie
por 1 mały
cebula 1 średnia
Koperek suszony Prymat ok. 2 łyżki
śmietana 18 proc 400 g
mąka 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w sosie koperkowym.

- królika podzielić na części zalać wodą bądź bulionem i gotować do miękkości
- do miękkiego królika dołożyć pokrojoną w talarki marchew i pora oraz pokrojoną w kostkę cebulę
- gdy wszystko będzie miękkie doprawić do smaku solą i curry, wsypać koper( bądź dodać świeży drobno pokrojony)
- na koniec zagęścić sos mąką i śmietaną
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.05.2014 10:45
apetycznie wygląda
Dorota59 11.01.2014 20:00
wyborny obiadek
Bernadeta1 04.12.2013 00:16
bardzo lubię królika w śmietanie i jeszcze koperek, smaczne
Marta17 02.12.2013 18:38
wygląda nieźle
AnielskaSlodycz 02.12.2013 10:21
takiego jeszcze nie jadłam
Krzysztof15 02.12.2013 07:35
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak