Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w sosie.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszka królika 1
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula 1
olej 1-2 szkl.
mąka 1,5 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w sosie.

Kroki postępowania

1
Dzień wcześniej dzielę królika na części. Przyprawiam, obkładam pokrojoną cebulą i zalewam olejem. Wkładam na noc do lodówki.
Krok 1 - Królik w sosie. foto
2
Następnego dnia kładę na suchą teflonową patelnię i smażę.
Krok 2 - Królik w sosie. foto
3
Po ok 15 minutach podsmażania dodaję cebulę z marynaty.
Krok 3 - Królik w sosie. foto
4
Gdy mięso nabierze złotego koloru zalewam wodą i duszę pod przykryciem.
Krok 4 - Królik w sosie. foto
5
Kiedy mięso jest miękkie wyjmuję je i zaciągam sos wodą z mąką.
Krok 5 - Królik w sosie. foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Królik w sosie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

14.03.2013 13:08
smakowicie wygląda
adelajda 13.03.2013 17:22
nigdy nie jadłam królika ale chyba czas żeby spróbować
owca441 11.03.2013 17:55
apetyczny, bardzo lubię jego mięso
kuklik 11.03.2013 17:13
oj jak dawno nie jadłam królika
Laila2786 11.03.2013 11:52
wygląda cudownie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak