Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w cebuli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszka królika
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
cebula 3 szt
sól
czosnek 1 ząbek
białe wino 1/2 szkl
bulion 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w cebuli

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w piórka , przygotować resztę składników.
Krok 1 - Królik w cebuli foto
2
Z 3 łyżek oliwy , czosnku przeciśniętego przez praskę i majeranku zrobić marynatę.
Krok 2 - Królik w cebuli foto
3
Mięso podzielić na porcje, oczyścić , umyć i osuszyć. Następnie natrzeć marynatą i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Krok 3 - Królik w cebuli foto
4
Obiad gotowy
Krok 4 - Królik w cebuli foto
5
wlać bulion ,
Krok 5 - Królik w cebuli foto
6
wino i doprawić do smaku.
Krok 6 - Królik w cebuli foto
7
Następnie wrzucić cebulę i poddusić.
Krok 7 - Królik w cebuli foto
8
Wszystko przełożyć do naczynia żaroodpornego ,
Krok 8 - Królik w cebuli foto
9
Wstawić do piekarnika i piec 1,5 h w temp 190 stopni.
Krok 9 - Królik w cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 30.11.2013 15:25
kroliczka bym zjadl
Krzysztof15 25.10.2013 15:48
lubie krolika pod karzda postacia
bogusia19 25.10.2013 14:13
bardzo lubię królika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak