Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik najłatwiejszy

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 szt
maślanka 1 litr
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
lubczyk 2-3 szt
cebula 2-3 sztuki
czosnek 5-6 ząbków
sól wg uznania
oliwa 2 łyżki
majeranek wg uznania
Papryka słodka mielona Prymat 1 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Królik najłatwiejszy

Kroki postępowania

1
Królika podzielić na części zalać maślanką i odstawic na 12-24 godziny w chłodne miejsce. Następnie wyjąć z maślanki, dokładnie opłukać i osuszyć.
Krok 1 - Królik najłatwiejszy foto
2
Cebulę i czosnek pokroić w plasterki. Oliwe wlać do miseczki, dodac wszystkie przyprawy, wymieszać.
Krok 2 - Królik najłatwiejszy foto
3
Mięso natrzeć przygotowana marynata obłożyć cebulą czosnkiem i lubczykiem i odstawic na 2-3 godziny.
Krok 3 - Królik najłatwiejszy foto
4
Nastęnie zapakować do rękawa i piec około godzinę w temperaturze 180-200 stopni.
Krok 4 - Królik najłatwiejszy foto
5
Ja przed końcem pieczenia wyjęłam królika z rękawa i ułożyłam na blaszce żeby się przyrumienił. Podałam z pieczonymi ziemniakami.
Krok 5 - Królik najłatwiejszy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natalia.doradca 26.01.2014 15:49
Bardzo smaczne danie :)
Mniam 04.01.2014 00:21
Z chęcią zjadłabym królika, bo ma takie delikatne mięsko.
Mysiunia 03.01.2014 22:56
smacznie doprawiony, ładnie podany - super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak