Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik gotowany po francusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przodek i zadnia cz?s? z króla 1,5 kg
w?oszczyzna 1 szt
cebula 5 szt
mas?o 50 g
m?ka 50 g
?mietana 1/2 szkl.
?ó?tko 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: królik gotowany po francusku

Oczyszczone mi?so gotowa? 15 minut w posolonej wodzie, doda? pokrojone warzywa i gotowa? do mi?kko?ci. Posiekane 3 cebule ugotowa? z mas?em do mi?kko?ci, zmiksowa?, wymiesza? z m?ka i gotowa? do zag?szczenia, dola? ?mietan? i ?ó?tko, pola? mi?so i zagrza? w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.05.2012 23:49
Super.
Izabela/bella81 03.03.2012 09:38
lubię mięso z królika :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak