Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik duszony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składnik główny

nogi z królika 4 szt

składniki dodatkowe

cebula 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
oliwa 4 łyżki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: królik duszony

Mięso królika umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i majerankiem, obłożyć cebulą pokrojona w piórka. Pozostawić na noc w lodówce.
Do żaroodpornego naczynia wlać 4 łyżki oliwy, przełożyć królika z cebulką, dodać szklankę wody.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec 90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 18.04.2015 23:40
Uwielbiam królika
jagoda5913 18.04.2015 14:42
Dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak