Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królewiec

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
jajko 6
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 Łyżeczka

Nadzienie

bezy 300 g
kakao 3 łyżki
woda 3 łyżki
masło 3 łyzki

Krem

krem czekoladowy
mleko 400 ml
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Królewiec

Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubijać na mniejszych obrotach miksera. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszać a następnie przesiać przez sito i wmieszać łyżką. Całość przełożyć do blachy wysmarowanej margaryną i piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Biszkopt przekroić na pół. Ze składników na krem zrobić go. Następnie pierwszą warstwę wysmarować kremem polać polewą i ułożyć przykryć drugim biszkoptem i zrobić to samo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 14.04.2017 08:44
co za pychota, mmm
Ela15 05.08.2016 11:23
pyszne ciasto
Bernadeta1 02.02.2016 13:32
smaczne ciasto
adelajda 28.01.2016 19:07
zapowiada się smacznie
Jagódka77 18.01.2016 18:56
na pewno wspaniale smakuje
Wacław 14.01.2016 10:38
pyszne ciacho !
krokus 13.01.2016 11:45
pysznie wygląda
gusia1000 13.01.2016 00:17
Smaczne ciasto.
agnieszka214 12.01.2016 22:10
Taki pyszn placek
sliwka 12.01.2016 22:03
Pyszny, szybko znika;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak