Przepis i sposób przygotowania na: Królewiczek z wkładką biszkoptową
1. Ciasto miodowe: Z podanych składników zagnieść 2 placki i piec osobno przez ok 20 minut w 180°C.
2. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Zmiksować. Suche składniki przesiać i połączyć z masą za pomocą łyżki. Piec ok 25 minut w 175°C.
3. Masa budyniowa: Ugotować budyń z mleka, cukru, mąki i budyniu. Do gorącego włożyć margarynę, rozpuścić. Przekładać ciasta gorącą masą.
4. Polewa kakaowa: margarynę rozpuścić z cukrem i kakao.
Przełożenie:
Ciasto miodowe - masa budyniowa gorącą - biszkopt - masa budyniowa gorącą - ciasto miodowe - polewa kakaowa - wiórki kokosowe.
Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy ciasta dobrze nasiąkną masą.