Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krokodylki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2,5 kg ogórków
1,5 główki czosnku
4 łyżki soli grubej
2 łyżeczki chilli
1,5 szklanki octu
0,5 kg cukru
olej 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: krokodylki

Nieobrane ogórki przekroić wzdłuż na cztery części, zasypać solą i odstawić na 12 godzin. Odlać wodę, posypać chilli. Rozgnieść czosnek, zagotować w oleju, polać gorącym ogórki. Zagotować ocet z cukrem, polać ogórki i odstawić na 12 godzin. Nałożyć w słoiczki i pasteryzować od momentu zagotowania 2 minuty.
Z tej ilości wyszło mi 5 słoików dżemowych o pojemności 330 ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiulka20088 04.10.2010 17:41
ja kroiłam na plasterki dla dzieci tak lepiej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak