Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety ze szpinakiem, jajkiem i serem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i ścieramy na tarce.
Szpinak smażymy na maśle do momentu aż zmniejszy swoją objętość.
Ser kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać razem, doprawić i gotowe.
Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej.
Jajka ubić z odrobiną soli. Dodać mąkę, olej, mleko i wodę. Dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto powinno spływać i jednocześnie pokrywać powierzchnię łyżki. Smażyć naleśniki z dwóch stron.
Na upieczone naleśniki kładziemy porcję farszu i zwijamy. Panierujemy w jajku i bułce tartej.
Smażymy z dwóch stron na złoto-brązowy kolor.
SMACZNEGO!