Krokiety ze szpinakiem i żółtym serem

Krokiety ze szpinakiem i żółtym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    1 opakowanie
  • żółty ser

    300 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Krokiety ze szpinakiem i żółtym serem

Usmaż naleśniki (każdy ma swój wypróbowany przepis, dlatego nie podaje konkretnej ilości składników).
W międzyczasie włóż zamrożony szpinak do garnka i podgrzewaj aż nie odparuje cała woda.
Ser żółty zetrzyj na tarce (na dużych oczkach).
Gdy woda ze spzinaku całkiem odparuje dodaj żółty ser, wymieszaj, dodaj sól, pieprz i czosnek do smaku, podgrzewaj przez chwilę.
Nałóż farsz na naleśniki, zawiń, otocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smaż do uzyskania lekko brązowej skórki. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym.

Z paczki 500g szpinaku, wychodzi farszu na 8 naleśników.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Margo1 08.04.2013 10:09
lubię krokiety
Stenka 14.05.2012 19:05
Se zółty dokładam pod sam koniec podsmażania
Smakosz6 30.11.2011 10:15
mmmmmniam
iwona332 04.10.2010 18:04
super
gacopierz23 02.10.2010 17:30
Takich krokietów jeszcze nie próbowałam, muszę wypróbować
kakiaa 22.07.2010 11:40
Brzmi pysznie. Uwielbiam szpinak.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat