Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto naleśnikowe
-
mąka pszenna
1,5 szklanki -
mleko
1/2 szkl -
woda
1/2 szkl -
jajko
2 szt -
młody jęczmień sproszkowany
2 łyżeczki -
olej
2 łyżki -
sól
szczypta
Nadzienie
-
ziemniaki ugotowane
70 dag -
twaróg półtłusty
30 dag -
cebula
1 szt -
szczypiorek posiekany
2 łyżki -
pomidory suszone Smak
2 łyżki -
olej
1 łyżka -
sól i pieprz
do smaku
Dodatkowo
-
jajko
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Krokiety z ziemniaczano-serowym nadzieniem
Kroki postępowania




Na oliwie zeszklić drobno posiekaną cebulę, ostudzić. Ziemniaki przecisnąć przez praskę.




Komentarze (7)