Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z serem żółtym i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

CIASTO

mleko 3,2% 2 szklanki
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
mąka ile zabierze

DODATKOWO

ser żółty kilka plastrów
pieczarki 20 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
mąka do panierki
jajko do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z serem żółtym i pieczarkami

Mleko wlać do garnka. Wbić jajka, posolić i dodawać mąki (ile zabierze). Dosypywać aż ciasto będzie takiej konsystencji, która pozwoli na wylanie ciasta na patelnie i usmażenie placka. Usmażyć krokiety. Pieczarki poszatkować. Podsmażyć na osobnej patelni. Na usmażone placki układać po plasterku sera żółtego i niewielkiej ilości pieczarek. Całość zwijać i powstały rulonik opanierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni ze wszystkich stron. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 19.04.2014 19:58
moje smaki do barszczyku
Megg 19.04.2014 16:54
bardzo smakowite krokieciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak