Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z prawdziwkami i kapustą Zewy
W trakcie gotowania usuwać pianę jak się będzie tworzyła.
Potem prawdziwki odcedzić a gdy wystygną posiekać.
Kapustę ugotować i odcedzić, trochę pokroić aby nie była za gruba.
Cebulę pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i grzyby i smażyć do miękkości cebuli.
Dodać kapustę i przyprawy do smaku i wymieszać farsz.
Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie wymieszać.
Rozgrzać patelnię.
Nalewać porcje ciasta i smażyć naleśniki na rumiano z obu stron.
Na każdy usmażony naleśnik kłaść porcję farszu i składać krokiety w kopertę.
Jajka wymieszać a mlekiem, mąką i solą.
Płatki zmiksować i wymieszać z bułką tartą.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy krokiet zanurzać w cieście jajecznym, potem obtaczać w panierce i smażyć na rumiano z obu stron.
Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać na przykład z czerwonym barszczykiem.