Krokiety z pieczarkami i żółtej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    1 kg
  • cebula

    4 szt
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • kapusta biała

    1/2 kg
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • mleko

    1 litr
  • mąka

    3 szklanki
  • mąka kukurydziana

    4 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • olej

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy drobno , cebule siekamy. Podsmażamy wszystko na oleju. Kapustę biała kroimy w paseczki i gotujemy , kapustę kiszoną odsączamy i także gotujemy. Kapusty studzimy odcedzamy. Następnie podsmażamy na masełku i dodajemy podsmażone wcześniej pieczarki. Farsz mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mleko miksujemy z mąką i jajkami. Doprawiamy solą do smaku. Z ciasta smażymy cienkie naleśniki. Około 1 szklankę ciasta zostawiamy do obtoczenia krokietów. Na środek upieczonych naleśników wkładamy farsz i zawijamy. Do pozostawionego ciasta dodajemy odrobinę wody i mąkę kukurydzianą - miksujemy. W cieście moczymy krokiety , następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoto.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monia 11.10.2013 11:29
Chętnie bym spróbowała :)
Magula 11.10.2013 08:00
nie wygląda to zachęcająco
Aleksandra/Olcia 11.10.2013 07:47
uwielbiam takie krokieciki
Izabela9 11.10.2013 06:55
Pyszne krokieciki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat