Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Krokiety z pieczarkami i żółtej panierce

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki
1 kg
cebula
4 szt
kapusta kiszona
1/2 kg
kapusta biała
1/2 kg
Pieprz biały mielony Prymat
mleko
1 litr
mąka
3 szklanki
mąka kukurydziana
4 łyżki
jajko
2 szt
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pieczarkami i żółtej panierce

Pieczarki kroimy drobno , cebule siekamy. Podsmażamy wszystko na oleju. Kapustę biała kroimy w paseczki i gotujemy , kapustę kiszoną odsączamy i także gotujemy. Kapusty studzimy odcedzamy. Następnie podsmażamy na masełku i dodajemy podsmażone wcześniej pieczarki. Farsz mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mleko miksujemy z mąką i jajkami. Doprawiamy solą do smaku. Z ciasta smażymy cienkie naleśniki. Około 1 szklankę ciasta zostawiamy do obtoczenia krokietów. Na środek upieczonych naleśników wkładamy farsz i zawijamy. Do pozostawionego ciasta dodajemy odrobinę wody i mąkę kukurydzianą - miksujemy. W cieście moczymy krokiety , następnie obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 11.10.2013 11:29
Chętnie bym spróbowała :)
Magula 11.10.2013 08:00
nie wygląda to zachęcająco
Aleksandra/Olcia 11.10.2013 07:47
uwielbiam takie krokieciki
Izabela9 11.10.2013 06:55
Pyszne krokieciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak